مراحل ايجاد يك سايت اينترنتي موفق

 

مقاله قبلی

 

   ثبت اسم (Domain Name Registeration)

 

  طراحي صفحات جذاب و زيبا

 

   تعريف كلمات كليدي و كليد واژه ها

 

  ارسال به موتورهاي جست و جو  

 


 

براي راه انداري يك سايت موفق بايد به نكات زيادي توجه نمود و اگر اين سايت يك سايت تجاري – اقتصادي باشد اهميت موضوع دو چندان خواهد شد .

بحث كامل و جامع در اين مورد از حوصله اين بحث خارج ميباشد ، بنا براين ما در اين مقاله فقط به نكات مهم و كليدي اشاره ميكنيم:  

ثبت اسم (Domain Name Registeration) :

به همان ترتيب كه در شروع بايد شركت خود را ثبت نماييد و مكاني اداري – تجاري تهيه كنيد, مي بايست براي خود پايگاهي (Web Site) در اينترنت داشته باشيد. مي توان اينترنت را با يك شهر مقايسه كرد:

  1. شما مي توانيد يك واحد را در يك آپارتمان اجاره كنيد, در اين صورت آدرستان با اسم آن آپارتمان مشخص خواهد شد. در اينترنت نيز اين حالت نشان مي دهد كه شما فضاي خود را از يك شركت سرويس دهنده اجاره كرده ايد. مانند:            www.neda.net/foald/

  2. در حالت دوم مي توانيد يك ساختمان كامل با يك خانه را اجاره يا خريداري كنيد, كه نشانگر مستقل بودن شما باشد و مي توانيد آن را در اينترنت با ثبت اسم شركت مقايسه كنيد. ثبت اسم شركت در اينترنت پايگاه شركت شما را مستقل جلوه مي دهد و حتي اگر شما پايگاهي را از يك سرويس دهنده اجاره كنيد, آن را سرويس دهنده مي تواند به طريقي پايگاه شما را راه اندازي كند كه كاربران متوجه اين نكته نشوند كه شما پايگاه را اجاره كرده ايد. مانند اين كه آن شركت براي پاسخگويي به متقاضيان شما, مكان اداره خود را با آرم و اسم شما معرفيمي كند.

  3. در آخرين حالت چنانچه نياز باشد و ميزان استفاده شركت يا سازمان شما از اينترنت بالا باشد, مي توانيد يك خط استيجاري براي اتصال به شبكه اينترنت تهيه كنيد و بعد از ثبت اسم در اينترنت رايانه اي را در شركت به عنوان يك سرويس دهنده اختصاص دهيد.

در نهايت تصميم گيري در مورد ثبت اسم, چگونگي و انتخاب اسم, يكي از موارد مهم مي باشد كه بهتر است قبل از شروع به كار انجام دهيد. به دليل آن اگر شش ماه يا يك سال بعد تصميم بگيريد كه اسم را ثبت يا عوض كنيد هزينه هاي جانبي بسياري نيز به غير از هزينه ثبت خواهيد داشت. اين هزينه ها مي توانند چاپ مجدد كارت, سربرگ, بروشور و ارسال آدرس جديد به موتورهاي جست و جو كه از وجود آن مطلع شده اند, باشند. تغيير نام پايگاه شما درست مانند تغيير ناگهاني مكان فيزيكي شما در شهر مي باشد.

همان طوركه اشاره شد گرچه مي توان به آساني يك صفحه وب را طراحي كرد, ولي يك صفحه جذاب را فقط يك گرافيست مي تواند طراحي كند و به همان ترتيب براي طراحي يك صفحه جذاب قابل اجرا در محيط هاي مختلف, آن گرافيست مي بايست با نرم افزارها, شرايط و امكانات اينترنت نيز آشنا باشد. اگر اين كار را خودتان انجام بدهيد درست است كه هزينه هايتان را كاهش داده ايد, ولي در عمل شايد اين صرفه جويي ضرر بزرگتر و يكي از عوامل شكست شما در اينترنت باشد. يك مكان وب نبايد جايگزين كاتالوگها يا بروشورها بشود, بلكه مي بايست مكمل آنها باشد و حتي به عنوان در دسترس گذاشتن آخرين اطلاعات و تحولات يك شركت باشد.


 

 چگونه يك صفحه وب جذاب طراحي كنيم؟ :

هيچ قاعده خاصي براي تهيه صفحه وب وجود ندارد و همان گونه كه شما مي توانيد يك صفحه خوب با نرم افزارهاي پيشرفته طراحي كنيد, به همان ترتيب هم مي توانيد آن صفحه را دستي و يا با كدنويسي طراحي نماييد. تعدادي از نرم افزارها كه براي طراحي صفحه هاي وب استفاده مي شوند عبارتند از:

 Webweaver, Marcromedia, HTML Edit, Hotdog.Microsoft Fron Page

يك صفحه زيبا بايد چه در حالت گرافيك و چه در حالت متن بتواند زيبايي خود را نشان دهد. در موقع استفاده از عكس بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه آن جا كه امكان دارد حجم عكسها پايين باشد و كيفيت (Resolution) آنها در حد 70 تا 90 DPI, چنانچه مي خواهيد از عكسهاي متحرك (Animation) براي زيبايي بيشتر يا تبليغات استفاده كنيد تا آن جا امكان دارد مي بايست حجم آنها را پايين نگه داريد و فقط مكانهايي كه تغيير مي كند, تعريف و اضافه شوند.

در بخش پرچمهاي تبليغاتي كه عكسهاي متحرك مي باشند, توضيحات بيشتري در مورد طراحي اين گونه عكسها داده شده است. در موقع اضافه كردن عكس به صفحات خود, از گزينه Alt براي توضيح مختصري در مورد آن عكس استفاده كنيد تا هنگامي كه شخصي پايگاه شما را به صورت متن مشاهده مي كند, متوجه شود كه آن عكس چيست و آيا برايش كارايي دارد يا خير؟ همچنين ابعاد يك عكس را بايد مشخص كرد تا چنانچه شخصي تصميم بگيرد صفحه شما را بدون عكس مشاهده كند, تنظيم آن صفحه به هم نخورد به اين معنا كه وقتي ابعاد عكسي را مشخص مي كنيد در موقع نشان دادن صفحه مرورگر مكان خالي را به طول و عرض آن عكس اضافه مي كند و به اين ترتيب تنظيم صفحه شما به هم نمي ريزد. در ضمن اين عمل, ارسال و اجراي صفحه را در مرورگر سريعتر مي كند.

به ياد داشته باشيد كه هرچقدر حجم اطلاعات يك صفحه بالاتر برود زمان ارسال و دريافت آن طولاني تر خواهد شد, و به اين ترتيب امكان منصرف شدن شخص از ديدن صفحه شما هم بيشترمي شود. و هرچه صفحه شما ساده تر باشد, مشاهده آن با مرورگرهاي مختلف راحت تر و نمايان تر خواهد بود. يك صفحه خوب بايد در درجه اول گويا باشد, به اين معنا كه فقط اطلاعاتي را كه نياز است در اختيار درخواست كننده بگذارد.

 همچنين امكانات و فهرستهاي كافي نيز در اختيار او قرار دهد تا استفاده كننده بتواند به سادگي به اطلاعات ديگر دسترسي پيدا كند. براي اين مظور مي شود از تصاوير براي معرفي بخشهاي مختلف استفاده كرد. اين تصاوير مي توانند به آرايش يك صفحه كمك كنند. بنابراين مي توان تمام اين امكانات را به صورت متن نيز قرار داد تا چنانچه شخصي كه از محيط متن استفاده مي كند, يا نمايش عكسها در مرورگر وب او غيرفعال مي باشد, مي تواند بدون نياز به فعال كردن تصاوير به مطالب موردنظرش دسترسي پيدا كند و در پايگاه شما به راحتي گذر كند. با توجه به افزايش روزافزون ترافيك در اينترنت يك صفحه وب خوب مي بايست داراي كدهاي HTML و تصاويري با حجم پايين باشد تا ارسال و دريافت آن براي درخواست كننده, زمان و هزينه زيادي نداشته باشد. در آخر, يك صفحه خوب بايد به صورتي تهيه شده باشد كه در مرورگرهاي مختلف و ويرايشهاي مختلف آن قابل اجرا باشد و حتي چنانچه نياز باشد اين صفحه ها در دو يا سه حالت براي مرورگرها ويرايشهاي مختلف طراحي شوند تا بتوان صفحه زيبايي را در اختيار درخواست كنندگان بيشتر و وسيعتري قرار داد.  


 

تعريف كلمات واژه وكلمات كليدي

 

شايد بعد از اجراي تمام نكاتي كه به آن اشاره شد, توانسته باشيد صفحه هاي وب جذاب و هماهنگي كه در ضمن قابل نمايش در مرورگرهاي مختلف هم باشد, طراحي كنيد. حال آماده هستيد كه آنها را روي پايگاه خود بگذاريد. قبل از اين كار بايد به اين نكته توجه كنيد كه آيا صفحه هاي شما داراي واژه هاي معرفي كننده هستند يا خير؟ همان طور كه مي دانيد در ابتدا كليه كارها از موتور جست و جو ‎آغاز مي شود, بنابراين بايد پايگاه خود را به موتورهاي جست و جو معرفي نماييد. اين موتورها با استفاده ازتعريف واژه هاي Keywords, Description در صفحه وب شما, پايگاهتان را شناسائي و بايگاني مي كنند. در هنگام جست و جو چنانچه متن كلمه جست و جو در كلمه هاي تعريف شده شما باشد, پايگاهتان به عنوان يك مورد معتبر و مرتبط به جست و جوگر معرفي مي شود, و در غير اين صورت پايگاه شما در جست و جوها پيدا و معرفي نخواهد شد.

 

در هنگام تعريف و ايجاد كلمه هاي واژه به نكات ذيل توجه كنيد:

فرض كنيد كه شما يك كارخانه توليد لوازم خانگي به نام وحید خفن داشته باشيد.

1. تيتر (Title)

صفحه اول با index شما بايد داراي توضيحات كلي باشد. تيتر (Title) صفحه را بايد بدين ترتيب تهيه كنيد:  

<Title> vahid khafan- manufacturer of household and white roducts</title>

گذاشتن متن توليدكننده ضروري نيست, ولي بودن آن بهتر است. تيتر نبايد بيشتر از 15 كلمه يا 100 كاراكتر شود.

2. توضيحات (Description)

شركت را بايد با استفاده از Meta description معرفي كنيد. اين قسمت نبايد بيشتر از 25 كلمه يا 200 كاراكتر بشود. توضيح مختصري درباره كارهاي شركت در اين قسمت مناسب مي باشد.  

<meta NAME = “DESCRIPTION“ CONTENT = “Pack Kooh“  Industrial is a manufacturer of household products based in Tehran with manufacturing plants in Takestan. Its main products are washing machines, gas cookers, dish washer, mini washers.“ >

3. كلمات واژه (Keywords)

بعد از معرفي شركت مي توانيد كلمه هاي واژه اي را نيز براي پايگاه خود معرفي كنيد. اين نوع كلمات مي بايست جزو كلماتي باشند كه مربوط به پايگاه شما مي شوند و پيش بيني مي كنيد كه براي جست و جو در مورد اطلاعاتي كه در پايگاه شما وجود دارد, استفاده مي شود. در اين بخش مي توانيد توضيحات بيشتري از قبيل مدل, مشخصات فني مدل و ... را قرار دهيد. در حدود 250 كلمه واژه مي توانيد معرفي كنيد (يعني تا 1000 كاراكتر). در اين قسمت بايد دقت كنيد كه از تكرار كلمات خودداري كنيد و سعي نماييد براي هر صفحه كلمات تخصصي و واژه مربوطه را معرفي كنيد. انتخاب اين كلمات واژه در اصل تعيين كننده آن مي باشند كه تا چه مقدار صفحه هاي شما مي توانند در رده هاي بالا در موتورهاي جست و جو قرار بگيرند.


 

 

ارسال به موتورهاي جست و جو

 

در حال حاضر بيش از هزار موتور جست و جو وجود دارد. اين موتورهاي جست و جو در حالتها و قابليتهاي مختلف, و در زمينه هاي متفاوتي فعال هستند. تعداد محدودي از اين موتورهاي جست و جو عام مي باشند كه بيشتر مردم از اين موتورها استفاده مي كنند. اين موتورها عبارتند از: 

infoseek, lycos, altavista, yahoo, hotbot, excite, alltheweb, google, snap, search, northern light, webcrawler, comfind, find ? ... 
 

براي اين كه جويندگان بتوانند شما را در اينترنت پيدا كنند, مي بايست اطلاعات و پايگاه خود را به موتورهاي جست و جو معرفي كنيد. هر موتور جست و جو در صفحه اصلي خود ارتباطي (Link) را در اختيار شما قرار داده است تا بتوانيد پايگاه خود را به آن موتور جست و جو معرفي كنيد. اين عمل به صورت دستي براي بيش از 20 يا 30 پايگاه هزينه اتصال بسيار بالايي خواهد داشت و در ضمنوقت گير خواهد بود. برخي از پايگاه ها 10 موتور جست و جوي اول را براي جذب شما و به عنوان نمونه به طور رايگان در اختيارتان قرار مي دهند, ولي ارسال به ساير موتورهاي جست و جوهزينه هاي متفاوتي از 50 تا 200 دلار براي هر صفحه دارد.

پايگاه http://www.websitegarage.com/ شايد يكي از بهترين پايگاه هاست. در اين پايگاه شمامي توانيد يك صفحه را به صورت رايگان به 10 موتور جست و جو ارسال نماييد.

ساير موتورهاي جست و جو به پايگاه هاي تخصصي تقسيم مي شوند. براي مثال http://www.ankaboot.com/, كه فقط مربوط به پايگاه هاي ايراني مي شود. موتورهاي جست و جوي متفاوتي در كشورهاي مختلف و براي هر كشور و به زبان همان كشور ايجاد شده اند. امكان بررسي و تفكيك اين موتورها به صورت دستي بسيار دشوار است و در صورتي كه مايل به معرفي پايگاه خود به طور جامع مي باشيد, بهتر است كه از پايگاه هاي مربوطه يا شركتهاي سرويس دهنده, خواستار انجام اين كار بشويد.

نتيجه اينكه هرچه قدر كه پايگاه شما زيبا, جذاب و منبع اطلاعاتي خوبي باشد, اگر آنها را در موتورهاي جست و جو معرفي نكرده باشيد و كاربران آن را پيدا نكنند, پايگاه شما بيهوده و بي ارزش خواهد بود. پايگاه http://www.submit-it.com/ بسيار پرطرفدار است. اين پايگاه در 20 موتور جست و جوي اول شما را به صورت رايگان معرفي مي كنيد. به طور كلي براي معرفي هر صفحه به بيش از چهارصد موتور جست و جو 60 دلار امريكا دريافت مي كند